Legfontosabb tudnivalók az alumínium pergolákról

Sokan tévesen azt gondolják, hogy a pergola csak fából készülhet. A közösségi felületeken, és a Google képes találatai között fellelhető példányok között a legtöbbször a fagerendából készült pergolákkal találkozhatunk. Nem véletlen ez, mivel a pergolák között továbbra is keresettek a faoszlopokra épített szerkezetek, azonban a modern technológia és a feltörekvő trendeknek köszönhetően egyre népszerűbbek az  alumíniumból készült bioklimatikus pergolák.

alumínium pergola

Alumínium pergola

Az alumínium anyagból készült pergola árnyékoló szerkezete a fával szemben rendkívül sok pozitív tulajdonsággal rendelkezik. Általános tapasztalat, hogy a felületkezelés ellenére a fa idővel korhad, romlik a minősége, addig az alumínium profilok megőrzik a minőségüket. A Sunwood alumínium pergolákra jellemző, hogy magas minőségű, extrudált alumíniumból készülnek a profiljai. Ezt követően elektrosztatikus festéssel növelik a védelemét, ami egyben a végleges színét és struktúráját adja a felületnek. Az alumínium egyik nagy előnye a vassal szemben, hogy nem korrodálódik( rozsdásodik) és nem hagy rajta nyomot a napjainkra jellemző szeszélyes időjárás sem. Ez alapvető fontosságú egy olyan termék esetében, amely ki van téve az erős UV sugárzásnak, esőnek, hótehernek, szélnek és hazánkban akár 100 celsius  hőmérséklet ingadozásnak (tél – nyár viszonylatában).

Mi úgy gondoljuk: modern pergola kizárólag alumíniumból!

Kicsit engedjük el a virágokkal, szőlővel felfuttatott pergola látványát. A modern épületek esetén nagyon fontos, hogy ne csak az otthon enteriőrjének kialakításán, de a kertben is megmutatkozzanak a kedvelt stílusok, lakberendezési trendek. Képzeljük el egy minimál stílusban készült családi házat, ahol az antracit -fehér szín dominál, egy fából készült pergolát tervezne be a tervező és valósítana meg a kivitelező csapat. A fából készült hatalmas szerkezet valószínűleg teljesen elütne a ház stílusától és csalódást okozna a megrendelőnek. A modern technológiával elkészített alumínium pergolák széles szín és formaválasztékuknak köszönhetően sokkal jobban beleilleszthetők a különböző divat trendekbe, plusz teljesen a megrendelő igényeire szabható. Bioklimatikus elnevezését a működtetésének köszönheti. Távirányítóval tudjuk billenteni a lamállák dőlésszögét, ezzel szabályozva a napsütés erősségét, hőmérsékletet, vagy éppen a tetőszerkezet bezárását eső esetén.

Alumínium pergola

Leggyakrabban telepített alumínium pergoláink

AEROLUX PERGOLA – Modern dizájn, kiemelkedő minőség jellemzi az egyik legnépszerűbb bioklimatikus alumínium pergolánkat is, melyet családi házak mellett éttermek, medencék és további kültéri egységek fedésére terveztek. Tekintse meg alumínium Aerolux pergola referenciánkat..

AXIS PERGOLA – Az Axis pergola esetén kiemelkedő szerepet kapott a megjelenése mellett, hogy fel legyen készítve a szélsőséges időjárásra is. A vízelvezetésre is alkalmas lamellák alumíniumból készültek és 90 fokban forgathatók az épen aktuális napállásnak megfelelően. Tekintse meg alumínium AXIS pergola referenciánkat…

alumínium pergola, alumínium pergolák